watoto arts dockverkstad, symaskiner och sömmerskor som syr dockor.

Leksaksproduktion i Stockholm

Watoto Arts är familjeföretaget som designar och producerar inkluderande leksaker som är tillverkade på ett rättvist och hållbart sätt i våra egna lokaler i Stockholm

All ha en egen produktion innebär att vi noggrant kan se över varje steg och garantera att våra produkter uppfyller höga säkerhets- och kvalitetsstandarderna.

Varje produkt som lämnar våra händer genomgår noggrann kvalitetskontroll. Vi garanterar därför att du får en produkt som överträffar dina och barnens förväntningar.

överblick över dockverkstan, symaskiner och långa bord där dockor tillverkas.
Närbild på händer som varsamt syr en watoto arts docka

Hållbar produktion

Varje Watoto Arts docka är ett litet konstverk, handgjord med passion och stolthet av våra duktiga sömmerskor i Stockholm. 

Våra dockor är inte massproducerade. Watoto Arts dockor tillverkas på ett småskaligt, transparent och hållbart sätt. Vi tar inga genvägar och bara det bästa är tillräckligt bra för barnens lek och framtid. 

certifiering av watoto arts dockor. alla dockor är godkända leksaker.

Hög säkerhet och hög kvalitet

Alla våra leksaker är CE-märkta vilket innebär att de är tillverkade enligt EU:s leksakssäkerhetskrav. Varje produkt är säker, giftfri och brandsäker. Vi använder oss av ekologiska tyger som är producerade i Europa.

För att garantera ytterligare säkerhet har våra dockor inga lösa delar som kan lossna och orsaka kvävningsrisk. Detta gör dem till en idealisk följeslagare för barn i alla åldrar.

Mjuk tygdocka med rött hår och rosa jumpsuit
Mjuk mormor docka med grått hår och glasögon. dockan bär en rosa jumpsuit.

Klimatavtryck och Transport

Vi fokuserar på att på att göra hållbara val i varje steg av vår verksamhet. Vi använder endast hållbara material i våra förpackningar. När du får hem din produkt är den förpackad på ett säkert sätt som samtidigt minskar onödig spill.

återvinnings skylt

Återvinning

Vi strävar efter att minimera spill genom noggrann planering och återvinning. Överblivna tyger doneras till förskolor för att inspirera barnen att skapa.

Vill du ha resttyger från oss? Kontakta oss!

FN:S hållbarhetsmål

Vårt bidrag till FN:s hållbarhetsmål

Vi stödjer och bidrar aktivt flera av FN:s hållbarhetsmål. Vi fokuserar särskilt på dessa 3 mål

  • Mål 5 Jämställdhet – Vi stärker kvinnor inom vår produktion och ledning.
  • Mål 10 Minskad ojämlikhet – Vi arbetar aktivt för ökad inkludering och mångfald.
  • Mål 12Hållbar konsumtion och produktion – Alla våra produkter är tillverkade i Sverige av hållbara material som följer alla miljöstandarder.
En flicka som promenerar och håller i sin mjuka docka från watoto Arts, man ser en del av mammans arm som också håller i dockan

Community

Vi samarbetar aktivt med lokala organisationer, skolor och privata initiativ. Vi tror på att ge tillbaka till den gemenskap som har stöttat oss. Vill du samarbeta med oss? Skriv till oss!

Läs mer om våra kampanje roch samarbeten här:

Händer som gör ett hjärta och visar kärlek

Tack!

Watoto Arts är ett familjeföretag som gör det lilla extra för barnen och för planeten. Som kund kan du känna dig trygg i vetskapen om att du stödjer en verksamhet som respekterar både människor och planeten.

Tack för att du följer med oss på denna resa!