Vi på Watoto Arts är stolta över att samarbeta med Bröstcancerförbundet för att ta fram ”brösthälsoväskan” till deras kampanj med fokus på brösthälsa. Vi vill gärna berätta mer om hur idén till detta samarbete föddes och varför det är så viktigt för oss.

Hur Samarbetet Började

Idén till samarbetet föddes när Fatma träffade Bröstcancerförbundets kommunikationschef Sara på ett seminarium. De diskuterade möjligheten att återanvända och återbruka Bröstcancerförbundets gamla tygväskor som låg och dammat i källaren. Samtalet ledde till insikten om våra gemensamma värderingar och om hur vi kunde skapa något meningsfullt tillsammans. 

Brösthälsoväskan

De gamla tygväskorna har teamet på Watoto Arts återbrukat och sytt till informationsväskor där man får plats med informationsmaterial och klämbröst (se bild). Brösthälsoväskan finns nu hos Bröstcancerförbundet lokalföreningar runtom i landet och underlättar deras arbete sprida kunskap om vikten av tidig upptäckt av bröstcancer.

" Genom samarbetet med Bröstcancerförbundet hoppas vi kunna bidra till att sprida kunskap och uppmuntra fler att ta hand om sin brösthälsa "

Vi på Watoto Arts är engagerade i att skapa positiv samhällsförändring och stötta viktiga initiativ som detta.

Tack för att du är med oss på denna resa mot en hälsosammare framtid.

 

Lämna en kommentar

Observera: kommentarer måste godkännas innan de publiceras.