mjuk tygdocka med med röd näsa

Watoto Arts stödjer Clowner utan Gränsers viktiga arbete

I vår strävan att göra en ännu större skillnad har vi inlett ett spännande samarbete med Clowner utan Gränser. För varje docka du köper går 5 % av försäljningen direkt till Clowner utan Gränsers arbete. Det är inte bara en gåva fylld med mening och omsorg – det är ett steg mot en ljusare framtid för barn över hela världen.
maj 05/05/24, 2024 — Fatma Guettou
Gåvoguide - presenttips för barn i olika åldrar

Gåvoguide - presenttips för barn i olika åldrar

En mjuk docka från vår samling är mer än bara en leksak; den är en gåva av kärlek, omtanke, och ansvar mot vår planet och samhälle. Den representerar vikter som inkludering, mångfald och miljömedvetenhet. Genom att välja en sådan present till ett barn, bidrar du inte bara till deras omedelbara glädje och utveckling utan även till en mer inkluderande och hållbar värld.

mars 03/29/24, 2024 — Fatma Guettou
Lokalt Producerade Dockor Är Framtiden

Lokalt Producerade Dockor Är Framtiden

I en tid där massproduktion och avstånd till skapandeprocessen blir allt vanligare, tar vi på Watoto Arts en annan väg. Vi tror på en rättvis och transparent produktion som inte bara gynnar vårt samhälle utan även planeten.
mars 03/23/24, 2024 — Fatma Guettou
Docka med sond i näsa och knapp i magen

Docka med sond i näsa och knapp i magen

När Vide Lo såg att dockan också har en knapp i magen blev de vänner och det blev lättare att acceptera sin egen knapp. 

Tillsammans med dockan bearbetar Vide Lo det som sker på sjukhuset. Dockan får göra de nya, läskiga, saker innan Vide Lo testar.

Vide Lo tvättar och fixar med knappen i magen på docka och ser till att sondetejpen är på kinden. Ibland får dockan en spruta, plåster eller doktorsmössa på sig. 

Jag tycker att Lo har blivit tryggare och mindre rädd för sjukhusmiljöer. Det är även viktigt att dockan normaliserar att alla är olika och att det är helt okej. Olika är bra!

mars 03/10/24, 2024 — Fatma Guettou
Dockor och lekterapi

Dockor och lekterapi

Docklek har länge varit en central del av barns utveckling. Denna form av lek tar dock en ännu mer betydelsefull roll inom sjukhusmiljön, speciellt när det handlar om barn som står inför medicinska ingrepp eller långvarig vård. Genom att integrera mjuka dockor som representerar de sjuka barnen i lekterapi, kan sjukhuspersonal på ett effektivt och pedagogiskt sätt förbereda och hjälpa barn att bearbeta sina upplevelser. 
mars 03/04/24, 2024 — Fatma Guettou
Kan jag köpa en svart docka till mitt vita barn?

Kan jag köpa en svart docka till mitt vita barn?

Att välja inkluderande leksaker är aldrig fel. Det är ett steg mot att uppfostra medvetna, empatiska och inkluderande individer. Det handlar om att öppna dörren till viktiga samtal om mänsklighet.
mars 03/03/24, 2024 — Fatma Guettou
Watoto Arts är en av 100 profiler som vill göra handeln mer hållbar

Watoto Arts är en av 100 profiler som vill göra handeln mer hållbar

I en värld där hållbarhet och inkludering blir allt viktigare, är vi på Watoto Arts stolta över att bli erkända som en del av en prestigefylld grupp som arbetar mot en mer hållbar framtid. Vårt engagemang för att skapa svensktillverkade, inkluderande dockor har inte bara berört hjärtan utan också markerat oss som en av de 100 profiler som leder vägen mot en grönare och mer inkluderande handel.
mars 03/01/24, 2024 — Fatma Guettou
Watoto Arts öppnar Pop-Up Butik i Ringen Centrum!

Watoto Arts öppnar Pop-Up Butik i Ringen Centrum!

Vi ser så mycket fram emot vår Popup-butik på Ringen centrum

Vi kommer vi att erbjuda olika aktiviteter för både stora och små
februari 02/18/24, 2024 — Fatma Guettou
Därför hjälper snuttefilten ditt barn

Därför hjälper snuttefilten ditt barn

Visste du att snuttis även kallas för övergångsobjekt? De är viktiga för barnets psykologiska utveckling. Småbarn kan ju inte resonera sig till tröst utan måste ha ett konkret objekt vars ändamål är att skänka tröst och lugn. Det här är också varför många barn känner en speciell anknytning till sin snuttis och att föräldrar gör allt för att snuttisen inte ska komma bort.
januari 01/05/24, 2024 — Fatma Guettou
personliga dockor

Unika handgjorda dockor med ett personligt inbroderat namn - Perfekt dopgåva

Säg hej till våra dockor gjorda med en extra personlig touch. Nu kan du välja att få ett namn eller ett datum inbroderat i dockans kläder. Detta är en skräddarsydd docka som är perfekt att ge bort vid dop, babyshower eller födelsedagar. Tänk vad glad barnet blir att ha en docka med sitt namn på!
december 12/27/23, 2023 — Fatma Guettou
653. Barnet Går - Fatma Guettou/Watoto Arts, "Mångfald och inkludering i leksakslådan"

653. Barnet Går - Fatma Guettou/Watoto Arts, "Mångfald och inkludering i leksakslådan"

Ett intimt samtal om lekens betydelse för barnen samt om att driva ett företag under småbarnstiden.
oktober 10/14/23, 2023 — Fatma Guettou
Watoto prisas - IGEN!

Watoto prisas - IGEN!

I år fick vi ta emot att pris i kategorin Diversity & Inclusion med följande motivering:
september 09/24/23, 2023 — Fatma Guettou