Dockor för ett bättre samhälle

Vi är stolta över att kunna presentera vårt samarbete med Henrik Wahlström, en person som verkligen har gjort en skillnad i vårt samhället. Henrik har lång erfarenhet inom TV-branschen som regissör och creative director, men år 2008 tog hans liv en ny vändning när han fick diagnosen bipolär sjukdom. Diagnosen blev startskottet för hans nya livsbana, där han aktivt arbetar för att stötta andra människor med utbrändhet, stress och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Uppochner – En Symbol för Öppenhet och Acceptans

Henrik startade kampanjprojektet Uppochner, en webbshop där överskottet från försäljningen delas ut till organisationen Mind. Mind är en organisation som arbetar för att skapa psykiskt välbefinnande för alla människor. 

Symbolen för Uppochner talar om att bäraren har en öppen och accepterande inställning till psykisk ohälsa. Det är en symbol som visar stöd för dem som kämpar och signalerar till dem som hemlighåller en diagnos att de har allierade omkring sig som skulle ta nyheten på ett bra sätt om de vill berätta. Symbolen har spridits oerhört snabbt i alla möjliga nivåer i samhället, vilket visar på dess kraft och betydelse.

Dockor med Hjärtan som Gör Skillnad

Som en del av vårt samarbete med Henrik Wahlström tillverkar vi unika dockor som bär Uppochner-symbolen. Varje docka har en egen berättelse. De här dockorna är en symboler för en större rörelse för öppenhet och acceptans kring psykisk ohälsa. Läs mer om Nova och Noas berättelse här!

Vi är glada att kunna meddela att 10% av intäkterna från försäljningen av dessa dockor går till Mind. Genom att stödja Mind hjälper vi till att sprida kunskap om psykiskt mående och förbättra förutsättningarna för psykiskt välbefinnande för alla. 

Skapa en Positiv Samhällsförändring

Vår vision med detta samarbete är att använda våra dockor som ett medel för att skapa en positiv samhällsförändring. Genom att sprida Uppochner-symbolen vill vi uppmuntra fler människor att vara öppna och accepterande gentemot psykisk ohälsa. Vi vill att våra dockor ska fungera som en påminnelse om att ingen ska behöva kämpa ensam och att det finns stöd att få.

Vi tror starkt på att små handlingar kan leda till stora förändringar. Genom att köpa en docka stödjer du inte bara ett viktigt ändamål, du blir också en del av en rörelse som strävar efter att skapa ett mer inkluderande och stöttande samhälle. Tillsammans med Henrik Wahlström och organisationen Mind arbetar vi för att ingen ska behöva känna att den inte kan prata om sitt psykiska mående.  

Låt oss tillsammans arbeta för att sprida kunskap, förståelse och acceptans. Varje docka räknas, varje symbol räknas, och varje handling räknas. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Lämna en kommentar

Observera: kommentarer måste godkännas innan de publiceras.