Watoto Arts lektips

Bygg upp ditt barns självförtroende med hjälp av dockor

Att använda en docka som representerar barnet är ett effektivt sätt att bygga upp barnets självförtroende. Här kommer 5 konkreta tips på hur ni går tillväga!

Hjälp ditt barn att utforska och förstå känslor med hjälp av dockor

I en värld där känslor ibland kan vara svåra att förstå, särskilt för små barn, kan dockor vara ett kraftfullt verktyg för att hjälpa att identifiera och hantera olika känslor. Här är några konkreta tips på hur du kan använda dockor för att stödja barnet i sin känslomässiga utveckling.

Docklekar för barn mellan 0-12 år

Denna lekguide är designad för att främja kreativitet och lärande. Lekguiden gör lektiden till en meningsfull del av vardagen. Ha kul och njut av er lektid!

Hur barn leker med dockor genom åren - från nyfödd till 10 år

Att leka med dockor är en tidlös och betydelsefull del av barns utveckling. Genom att använda sin fantasi och kreativitet kan barn skapa egna världar och utforska olika roller och relationer. Här är en översikt över hur barn leker med dockor vid olika åldrar.

Hur vi slutade amma på ett lekfullt sätt

Nu har jag slutat amma för sista gången. Jag hade inte planerat att amma så här länge men eftersom det funkade så bra för oss så fanns det ingen anledning att sluta...tills jag insåg att jag blev en vandrande napp

Konflikthantering med hjälp av dockor

När två barn hamnar i en konflikt, plocka fram två dockor som representerar barnen och låt barnen få återberätta händelsen med hjälp och rollspel och dockteater. Var med och guida barnen i att hitta en bra lösning.

5 tips för en smidig och trygg inskolning

5 tips för att skapa en harmonisk, smidig och trygg inskolning!

Gratis utskrivningsbart pysselmaterial