Watoto Arts och The Hunger Project har förenats i ett unikt samarbete för att skapa ett dockset med ett viktigt budskap. Med gemensamma värderingar kring social hållbarhet, inkludering och barns rättigheter har en docka med ett viktigt budskap tagits fram. 

Dockan fick namnet Siyanda som betyder ”vi växer” på zulu, ett passande namn för dockan som bär en bebis. På dockans kläder står det Kärlek. Näring. Rättigheter och för varje såld docka går 40 kr till The Hunger Projects arbete för barn, och förälders, rätt till näringsrik mat och ett värdigt liv. 

I den här intervjun delar vi insikter om hur projektet tog form, vad samarbetet betyder och vad vi ser fram emot med denna kollektion.

Jessica Sunnebo är partneransvarig hos The Hunger Project och det är med henne som vi tog fram Siyanda dockan

Hur hittade du Watoto Arts första gången? 

- Jag har äldre barn och möttes inte av Watoto Arts fina dockor som "konsument", utan först i branschnyhetsbrevet Impact Loop. Jag blev imponerad av Fatma och Hamids fina företag och produkter och glad över hur viktigt det är med hållbarhet för dem. Jag blev också inspirerad av deras resa, att under småbarnsår utveckla sitt drömföretag på olika sätt – med spännande milstolpar såsom Reach for Change, att de vunnit priser och haft intressanta partnerskap. Fint också att de öppnar upp sin fina dockfabrik i Solna för workshops och events, direkt med målgrupperna. 

Varför ville du initiera ett samarbete? 

- Det är viktigt att värderingar linjerar i samarbeten. Vi arbetar båda med social hållbarhet, värnar inkludering, mångfald och att bredda perspektiv. Vår verksamhet har stort fokus på kvinnor och barn, vilket är målgrupper som Watoto Arts når. I samarbetet skapas en fin brygga för oss att nå ut med stärkande berättelser och kunskap från våra program i både Asien, Afrika och Latinamerika. Vi är glada att Watoto Arts också kände att detta var en fin matchning!

Hur gick processen till när ni skapade dockan? 

- Det var viktigt att bebisdockan var med, alltså att de säljs som ett set, för att stimulera till lek och att illustrera relationen mellan mor och barn. Vårt fokus i kollektionen är hur näring och rättigheter är så viktigt för bebisens utveckling och fortsatta potential, och att få till brodyren "Kärlek. Näring. Rättigheter." på ett fint sätt tog några vändor. Att namnet Siyanda har en fin betydelse är en extra bonus.

 

 

Vad ser du fram emot med samarbetet?

- Jag hoppas att föräldrar, mor- och farföräldrar och vänner vill göra ett statement genom att köpa eller ge bort The Hunger Project-dockan. Att sprida nyfikenhet och skapa samtal kring det viktiga budskapet - oavsett var vi lever i världen, förenas vi i de grundläggande behoven redan från början för att kunna utvecklas och må bra.

Tack så mycket Jessica för en trevlig intervju!

Lämna en kommentar

Observera: kommentarer måste godkännas innan de publiceras.