Visste du att leken är en central del för barns utveckling och inlärning? Det är via leken som våra små gör sig redo för alla olika milstolpar i sin utveckling. 
 
Att använda sig av leken för att få en smidigare vardag är därför ett enkelt tips som faktiskt funkar!
 
Visst kan det vara svårt ibland med rutiner och uppgifter så som att borsta tänderna, äta mat, klä på sig, sova i tid...ja, listan kan vara lång. Det är lätt att hamna i tjat-fällan, speciellt om man själv är trött 😅

Barn förstår rutinerna bättre när vi konkretiserar och gör rutinerna mer greppbara. Ju fler sinnen som involveras desto bättre.
 
Eftersom dockor representerar oss människor är de ett perfekt verktyg att använda sig av för att underlätta kommunikationen med barn. 
 
Här kommer två knep som du kan prova för att göra kommunikationen och samarbetet lättare och roligare med barnen. 
 
  •  När det känns jobbigt med en rutin nästa gång, plocka fram dockan och låt dockan berätta för barnet vad ni ska göra. Låt barnet kommunicera med dockan. 
  • När två barn hamnar i en konflikt, plocka fram två dockor som representerar barnen och låt barnen få återberätta händelsen med hjälp och rollspel och dockteater. Var med och guida barnen i att hitta en bra lösning.
 
Det blir ju mycket roligare och enklare med kommunikationen när en docka blir involverad!
 
Prova så får du se!

Lämna en kommentar

Observera: kommentarer måste godkännas innan de publiceras.