Snart är det dags för inskolning på förskolan - en känslosam tid för både föräldrar och barn. Det är helt normalt att känna en klump i magen när den stora dagen närmar sig. Att skiljas från sitt älskade barn för första gången kan vara känslosamt.

Men oroa dig inte, idag delar vi med oss av våra 5 bästa tips för att skapa en harmonisk, smidig och trygg inskolning!

 

1. Besök och lek i förskolans gård när förskolan är stängd. Detta hjälper barnet att vänja sig vid den nya platsen, vilket gör övergången lättare på själva startdagen.

 

2. Berätta för barnet om förskolan på ett positivt sätt. Lek tillsammans "förskola" där ditt barn kan agera som pedagog och du som förskolebarn inkorporera gärna dockor här. Detta låter barnet leka ut sina känslor och frågor om förskolan.

3. Lite på din magkänsla, du känner ditt barn bäst. Ta dig tid att prata med personalen, ställ frågor om rutiner, aktiviteter och allt annat du undrar över.

4. Anpassa inskolningen efter ditt barn. Försök att implementera några av förskolans rutiner hemma för igenkänning och en smidigare övergång. Stanna hos barnet tills den känner sig trygg på förskolan.

5. Ta med en mjuk docka till sovstunden för att skapa trygghet. 

 

"först använde vi dockan i rollspel för att berätta om hur det fungerar på förskolan, sedan tog vi med dockan när vi besökte förskolan och sist fick min dotter ta med sig dockan till sovstunden på förskolan. Inskolning gick galant!"

juli 07/19/23, 2023 — Fatma Guettou

Lämna en kommentar

Observera: kommentarer måste godkännas innan de publiceras.