leksaksproduktion i Stockholm 

Watoto Arts är familjeföretaget som designar och producerar inkluderande leksaker som är tillverkade på ett rättvist och hållbart sätt i våra egna lokaler i Stockholm

All ha en lokal produktion innebär att vi noggrant kan se över varje steg och garantera att våra produkter uppfyller de högsta säkerhets- och kvalitetsstandarderna. Detta gör det också möjligt för oss att snabbt anpassa vår produktion efter kundbehov. Varje produkt som lämnar våra händer genomgår en noggrann kvalitetskontroll. Vi garanterar att du får en produkt som överträffar dina och barnens förväntningar.

En bild som visar hur dockorna blir till

 

Lokal anställning och empowerment

Watoto Arts är ett arbetsintegrerande socialt företag. Vi skapar sysselsättning för individer som har varit exkluderade från arbetsmarknaden, särskilt utlandsfödda kvinnor som har haft svårt att hitta arbete. För oss är detta ett viktigt steg mot ett mer inkluderande samhälle. Genom att stärka kvinnor och mammor skapar vi de bästa förutsättningarna för en ljusare framtid.

Dockor för livet 

Watoto Arts dockor är varsamt handgjorda och sydda för att hålla livet ut och klarar alla typer av lek. Våra kompetenta sömmerskor lägger en massa kärlek och tid på varje docka. Varje detalj tillverkas till perfektion, utan några genvägar. Vi använder starka och dubbla sömmar för att säkerställa att dockan tål en massa lek genom hela livet.

Giftfritt och ekologiskt 

Alla våra produkter tillverkas av giftfria tyger som är testade och certifierade enligt europeisk standard EN71-3. Detta betyder att våra produkter inte bara är säkra för barn utan även för miljön. För att garantera ytterligare säkerhet har våra dockor inga lösa delar som kan lossna och orsaka kvävningsrisk. Alla våra produkter kan tvättas, vilket gör dem till en idealisk följeslagare för barn i alla åldrar.

Klimatavtryck

Att ha produktionen i Sverige innebär att vi har minimala transportled, vilket drastiskt reducerar våra koldioxidutsläpp och bidrar till en renare miljö. Vi använder närproducerade och hållbara material, vilket ytterligare minskar vårt ekologiska fotavtryck.

Transport 

Vi fokuserar på att  på att göra hållbara val i varje steg av vår verksamhet. När du får hem din produkt är den förpackat i en plastfri förpackning som skyddas av silkespapper. När du får en produkt från oss kan du därför lita på att inte bara produkten är hållbar, utan också förpackningen.

Återvinning

Vi strävar efter att minimera spill genom noggrann planering och återvinning. Överblivna tyger doneras till förskolor för att inspirera barnen att skapa.

Vill du ha resttyger från oss? Kontakta oss!

Community

Vi samarbetar aktivt med lokala organisationer, skolor och privata initiativ. Vi tror på att ge tillbaka till den gemenskap som har stöttat oss. Vill du samarbeta med oss? Skriv till oss!

Läs mer om våra kampanje roch samarbeten här:

BröstcancerförbundetHenrik Wahlström, Caroline Farberger, Clowner utan Gränser

Tack till dig!

Watoto Arts är ett familjeföretag som gör det lilla extra för barnen och för planeten. Som kund kan du känna dig trygg i vetskapen om att du stödjer en verksamhet som respekterar både människor och planeten.

Tack för att du följer med oss på denna resa!

Lämna en kommentar

Observera: kommentarer måste godkännas innan de publiceras.