I dagens värld, där leksaksindustrin är översvämmad av plast och massproduktion, är det något speciellt med att återvända till rötterna och omfamna det naturliga. En sådan skatt är Waldorfdockor, älskade för deras enkelhet, naturliga material och pedagogiska värde. Men vad är det som gör dessa dockor så unika och hur kopplar de till våra älskade dockor från Watoto Arts? Låt oss dyka in i världen av Waldorfdockor och upptäcka hur Watoto Arts för med sig denna tradition med en modern touch.

Vad är Waldorfdockor?

Waldorfdockor, även kända som Steiner-dockor, har sitt ursprung i Waldorfpedagogiken, utvecklad av Rudolf Steiner på 1920-talet. Dessa dockor är mer än bara leksaker; de är pedagogiska verktyg som främjar kreativitet, empati och fantasi hos barn. Waldorfdockor är handgjorda med naturliga material som bomull och ull, vilket ger dem en mjuk och taktil känsla. 

En av de mest utmärkande dragen hos Waldorfdockor är deras neutrala ansiktsuttryck och ofta stängda ögon. Detta är inte av en slump utan en medveten design för att låta barnets egen fantasi fylla i känslor och uttryck. Genom att inte ha fasta ansiktsdrag, kan dockan vara glad, ledsen, trött eller arg – allt beroende på barnets lek och sinnesstämning.


Watoto Arts och Waldorf Filosofin

På Watoto Arts är vi stolta över att erbjuda handgjorda tygdockor som inte bara är ekologiska och giftfria, utan också inspirerade av Waldorfpedagogiken. Våra dockor är fyllda med mjuk fårull, precis som traditionella Waldorfdockor, vilket inte bara gör dem mysiga att hålla i utan också säkra och naturliga för ditt barn att leka med.

Våra dockor med stängda ögon och neutrala ansiktsuttryck ger barnet friheten att själv bestämma vilken sinnesstämning dockan har. Detta gör att barnen kan använda sin fantasi fullt ut och skapa sina egna berättelser och känslor. Vi tror att leksaker ska vara en portal till barns inre värld, och våra dockor är designade för att vara just det.


Varför Välja Watoto Arts?

När du väljer en docka från Watoto Arts, väljer du mer än bara en leksak. Du väljer en produkt som är:

🌱 Ekologisk och Giftfri

🌱 Tillverkad av naturliga material utan skadliga kemikalier.

🌱 Kärleksfullt handgjord

🌱 Fylld med fårull: för naturliga och allergivänliga egenskaper.


I en tid där leksaker ofta handlar om kvantitet över kvalitet, vill vi på Watoto Arts återgå till den enkla och naturliga som är bra för både barnen och planeten. 

Genom att kombinera traditionella värden med modern design, strävar vi efter att ge barnen en vän för livet, skapad med kärlek och omsorg 💚

Lämna en kommentar

Observera: kommentarer måste godkännas innan de publiceras.