Inger är född 1942 och är 81 år gammal. Hon kontaktade oss då hon ville beställa en docka som 1-årspresent till barnbarnsbarnet Sally. Under tiden vi mailades insåg jag vilken klok förebild Inger är och jag kunde inte låta bli att fråga henne om hon vill bli intervjuad av oss. 
Här kommer Ingers berättelse!

Varför valde du att köpa en docka från Watoto?

Mångfald, miljövänligt och inkluderande är så fint, det är så’nt som jag vill prata med Sally om när hon blir lite större. Tills vidare får man försöka visa i handling vad som gäller
Idag har individualismen och det egna jaget blivit så viktigt. Jag saknar humanism, generositet och solidaritet. Det vill jag ge vidare till Sally.

 

Varför valde du att dockan ska vara fylld med ull?

Att jag valde ull beror på att jag föredrar naturmaterial och vet att mycket av den svenska ullen aldrig kommer till användning. Jag vet också att min generation slösade med resurserna och jag försöker leva så rätt som möjligt nu. 

 

"Sally är den som får mig att vilja hänga med ett tag till. Jag vill ju att hon ska förstå att det finns jättegamla människor också"

 

Berätta lite om din barndom, vilka leksaker lekte du med?

Från min egen barndom minns jag inte så mycket, men vi gjorde ofta egna leksaker. Kottar, pinnar och stenar kunde föreställa nästan vad som helst.  Minns att en kompis och jag satte hucklen på morötter och låtsades att det var dockor som fick bada under gårdspumpen. Min fina docka hade keramikhuvud och tygkropp men tålde inte bad. 
När jag blev lite äldre gillade jag böcker. Pippi, Kajsa Kavat och Pelle Svanslös bl.a. 

Vilka leksaker lekte dina egna barn med?

Mina söner fick jag vid 23 och 25 års ålder, 1965 och 1967. Då fanns det mycket leksaker att köpa. Bilar såklart, skalenliga i metall, (försökte med varsin docka som aldrig fick någon uppskattning) men framför allt Duplo och Lego och böcker. Vi bodde i ett villaområde med många barn och det blev mycket utomhuslekar. Vi mammor turades om att passa allas barn och var vädret sämre fick de leka inomhus i de flesta hemmen. Jag var ”hemmafru” i 13 år och på den tiden kunde familjen leva på 1 lön, de bästa åren i mitt liv. Fast det var också jättekul att komma ut i arbetslivet igen! 
Det känns som att jag fick leva i den bästa tidsåldern och nu blir jag jätteglad när jag möter en människa som försöker sträva emot det dåliga. 

Är du nyfiken på vilken docka Inger köpte?

Klicka HÄR för att se!

Lycka och välgång!
Gammelfarmor

augusti 08/03/23, 2023 — Fatma Guettou

Lämna en kommentar

Observera: kommentarer måste godkännas innan de publiceras.