Ull eller återvunnen polyester?

Att välja material för mjuka leksaker kan vara en utmaning, särskilt när det gäller att hitta ett hållbart alternativ. Två vanliga alternativ är återvunnen polyester vadd och ull från får. Båda är bra material med olika egenskaper

Återvunnen polyester

Återvunnen polyester vadd är tillverkad av gamla plastflaskor. Det är ett populärt material för mjuka leksaker eftersom det är lätt att tvätta och torkar snabbt. Materialet är återvunnet och minskar därmed behovet av att producera nya plastflaskor, vilket i sin tur minskar belastningen på miljön. Detta är även ett bra vegansk alternativ. 

 

Ull

Ull från svenska får är ett populärt naturligt material. Ull är slitstark, smutsavfärdande, flamsäker och har isolerande egenskaper som gör det bekvämt att leka med i olika klimat. Ull är också biologiskt nedbrytbart och återvinningsbart. 

 

Sammanfattning

Både återvunnen polyester vadd och ull från svenska får har sina fördelar. Oavsett dina preferenser så kan du nu själv välja om du vill ha din Watoto docka fylld med återvunnen polyester eller med ull från svenska får.

Lämna en kommentar

Observera: kommentarer måste godkännas innan de publiceras.