På Watoto Arts är vi stolta över vårt samarbete med The Hunger Project, där vi stöttar deras viktiga arbete för en värld där ingen människa ska behöva leva i hunger. Detta gör vi genom att skänka 40 kronor av varje sålt dock-set Siyanda och Abel, som har brodyren “Kärlek. Näring. Rättigheter.” broderat på fickan. Donationen kommer att  gå till arbetet med att säkerställa rätt näring till barn och deras familjer genom utbildning och stöd till småbrukare, med fokus på kvinnor, i deras verksamhetsländer.

I The Hunger Projects program får människor möjligheter att själva ta sig ur hunger genom utbildning, jämställdhet och ledarskap. På det sättet stärks individers kraft att förändra sina liv. De får verktyg att leda sig själva och sina samhällen mot en framtid utan hunger, för generationer framåt

Mary i Malawi har startat en köksträdgård

Mary från Malawi har tre barn, och har tragiskt nog  förlorat en son till följd av näringsbrist. Sedan dess har hon fått stöd av The Hunger Project med utbildningar i barns näring och hälsa samt i odlingsmetoder och tips på hur hon kan öka och diversiera sin matproduktion.

  ”Jag och min syster har startat upp en liten köksträdgård där vi odlar majs och andra grönsaker. Mitt fokus är att mina barn ska äta bra varje dag!” Mary i Malawi.

 

Claudia i Mexico vill ändra på orättvisor

Claudia, en 12-årig flicka från Chiapas i Mexiko, drömmer om att bli advokat och kämpa för rättvisa. Där hon bor är det vanligt att flickor tvingas stanna hemma från skolan för att hjälpa sina familjer att få mat på bordet och i värsta fall blir de bortgifta. The Hunger Project stöttar flickorna genom utbildning om sina rättigheter samt informerar deras omgivning om farorna med barnäktenskap.

  ”Vi flickor drömmer om ett gymnasium och universitet i byn, så att vi ska kunna studera vidare efter grundskolan. Jag vill bli advokat. Här finns många orättvisor och människor är oschyssta mot varandra, det vill jag ändra på.” Claudia i Mexico.

 

Guthyamma i Indien är ledare i byrådet

Trots trakasserier och hot valdes Guthyamma, från Indien, in i hennes lokala byråd där hon kämpar för att förbättra i sitt samhälle. Genom The Hunger Project har hon fått gå ett ledarskapsprogram för kvinnor där hon fått nya kunskaper och träffat andra kvinnor som ger henne stöd.

”Jag lär mig hela tiden mer om det politiska systemet. Jag vill säkerställa att alla får tillgång till rent vatten, sanitet, arbeten och ordentlig infrastruktur. Jag tänker göra välbehövliga förändringar.” Guthyamma i Indien. 

 

Läs mer om människor som driver förändring hos The Hunger Project https://thehungerproject.se/roster-fran-folkrorelsen/

Vill du bidra till The Hunger Project? Köp dockan här!

Lämna en kommentar

Observera: kommentarer måste godkännas innan de publiceras.