På Watoto Arts är vi stolta över vårt samarbete med The Hunger Project, där vi stöttar deras viktiga arbete för en värld där ingen människa ska behöva leva i hunger. Detta gör vi genom att skänka 40 kronor av varje sålt dock-set Siyanda och Abel, som har brodyren “Kärlek. Näring. Rättigheter.” broderat på fickan. Donationen kommer att  gå till arbetet med att säkerställa rätt näring till barn och deras familjer genom utbildning och stöd till småbrukare, med fokus på kvinnor, i deras verksamhetsländer.

733 miljoner människor lever i hunger i världen (2023). Det är oacceptabelt. Vi vet att en annan värld är möjlig. I The Hunger Projects program får människor möjligheter att själva ta sig ur hunger genom utbildning, jämställdhet och ledarskap. I över 13 länder i Afrika, Asien och Latinamerika ser The Hunger Project hur människor i deras projekt går från beroende av stöd till att själva leda utvecklingen i sina samhällen. 

Genom att säkerställa näring och hälsa redan de första 1000 dagarna av liv, som är kritiska för både fysisk och mental utveckling, kan cykeln av undernäring brytas. The Hunger Project arbetar för en värld där varje barn och varje förälder har tillgång till den näring de behöver för att växa och utvecklas, och där deras rättigheter respekteras och uppfylls. För näringsrik mat är en mänsklig rättighet, precis som rätten till utbildning och till social trygghet. När människor får de verktyg och den kunskap de behöver sker verklig förändring. Och ja, med både hjärta och engagemang – kärlek – kan vi tillsammans bygga en hållbar och rättvis värld.

 

Vad gör The Hunger Project?

Genom att ge människor de verktyg och kunskaper de behöver, stöttar The Hunger Project familjer och samhällen att bygga en bättre framtid. Exempelvis utbildas föräldrar och gravida om barns näringsbehov, om fördelarna med amning samt om jordbruk och entreprenörskap för att alla föräldrar ska kunna säkerställa näringsrik mat på bordet. De utbildar även småskaliga jordbrukare och främjar flickors och kvinnors rättigheter – allt för att skapa hållbara lösningar på hunger och fattigdom. 

Köp dockan här!

Läs mer om The Hunger Projects viktiga arbete: thehungerproject.se

Lämna en kommentar

Observera: kommentarer måste godkännas innan de publiceras.