Watoto Arts – En pärla bland stenar

Många finner att det kan vara svårt att försöka balansera viktiga värderingar med företaget, speciellt när man har flera uppsatta mål att uppfylla. Genom tid och med företagets utveckling, är det lätt att dessa värderingar försvinner ur arbetet och tankarna.

Under mina underbara praktikveckor hos Watoto Arts, har jag fått vittna om uppfyllda löften och konstant arbete mot en hållbar utveckling.

Från en liten dockateljé belägen i Solna, har Fatma och Hamid lyckats skapa en verksamhet där varje produkt utstrålar med glädje av dessa värderingar. Nämligen inkluderande lek och miljövänlighet. Som praktikant, har jag (Sandra) fått vara med och bidra till dessa viktiga utvecklingar som formar samhället omkring oss. Det är framförallt en sällsynt möjlighet för en ung praktikant som mig, att få ta del av verksamheten och komma med idéer.

Arbetet här har varierat från att sy dockorna, till att designa kläder och diskussioner kring vidareutveckling. Hela docksömnaden är fylld med miljövänliga processer. Allt från val av tyg och tyg klippning till stoppningen av dockan och accessoarerna, är noggrant genomförda. Lite tygspill och klimatsmarta material är en vardaglig syn hos Watoto Arts, vilket jag som sömnads elev är mycket glad över att få se. Verksamheten som jag har fått vittna om, har konstant utvecklats på ett hållbart vis och söker alltid efter nya möjligheter att få utnyttja fler miljövänliga material. Det är inte ofta, som man stöter på verksamheter som tillämpar hela sin produktion för att förmedla sina värderingar.

Med dockan kan barnen få känna sig som huvudpersonen i deras lek, samtidigt som det bidrar till en mindre klimatpåverkan. Barnen är trots allt framtiden, vilket Watoto Arts värderar mycket. Inkluderande lek, bidrar till barnens lärdom om empati till sina medmänniskor som har varierande utseenden än de själva. Detta enligt mig, bygger upp en stabil grund för framtida respektfulla samhälls interaktioner. Med en kärleksfull samhällsuppbyggnad och en miljövänlig produktion, kan vi tillsammans skapa en hållbar framtid.

Alla barnen i världen, har inte denna möjlighet till att få leka med dockor. Därför ser jag fram emot framtida samarbeten som ska stärka barnens rättigheter och minska klimatpåverkan.

Alla barn ska ha rätten till att leka med dockor, inte skyldigheten till att skapa dem.

Lämna en kommentar

Observera: kommentarer måste godkännas innan de publiceras.