Hur allt började...

Watoto Arts är ett socialt företag som verkar för att skapa en positiv samhällsförändring. 

Idén till Watoto Arts kom av att se bristen av representation i leksaksbutikerna. Vi kunde inte hitta dockor som våra egna barn kunde identifiera sig med och de få dockor som fanns var tillverkade långt bort, innehöll plaster och var varken hållbara eller tillverkade på ett schysst och transparent sätt. För att motverka den skeva bild som skapas av dagens begränsade utbud, tog saken i egna händer och började designa och producera egna dockor, det blev startskottet för Watoto!

Hur ser din docklåda ut? Representerar den samhället?

Watoto är Swahili och betyder barn- alla barn. Vår vision är att skapa en värld där alla barn känner sig inkluderade och får utvecklas, oberoende av hur vi ser ut och vart vi bor. Vi vet att grunden för många av de värderingar vi tar med oss i livet läggs i tidig ålder. Vi vet också hur viktigt det är att kunna identifiera sig med sin omgivning för att bädda för en trygg och självsäker individ. Våra prisbelönta dockor är därför mer än bara dockor, de är ett verktyg för att utveckla empati och självkänsla och på så sätt skapa en positiv samhällsförändring. 

“Dockorna är så mycket mer än bara dockor. I det lilla gör dockorna skillnad för barnet, men i det stora gör de skillnad för samhället”

Vi arbetar hållbart

Våra gröna mål

Vi skapar inte bara dockor, vi har stora drömmar om att göra världen en bättre och snällare plats att bo på. Så här jobbar vi konkret för att skapa ett minimalt klimatavtryck

- Vi designar och producerar i Sverige

- Vi använder plastfria förpackningar

- Vi använder resttyg till accessoarer samt kreativ verksamhet för barn

Impact

Vi vill skapa en positiv samhällsförändring genom att

- Skapa sysselsättning i våra förorter

- Ha en transparent, hållbar och schysst verksamhet i Sverige. 

- Erbjuda dockor som representerar alla 

Hjälp oss
utmana normer!

Vi kommer aldrig sluta kämpa för en bättre framtid där mångfald, jämlikhet och inkludering är självklarheter för alla- både barn och vuxna.