Visste du att det är vår begåvade sömmerska Gulis händer som har formar varje docka till liv?.

Genom vår lokala produktion i Stockholm vill vi återföra känslan av hantverk och omsorg i varje leksak vi skapar. I en tid där massproduktion och avstånd till skapandeprocessen blir allt vanligare, tar vi på Watoto Arts en annan väg. Vi tror på en rättvis och transparent produktion som inte bara gynnar vårt samhälle utan även planeten.

Även om våra dockor kanske kostar lite mer, är de en investering i en mer hållbar och rättvis värld. De billigare alternativen har ofta ett dolt pris – ett pris som betalas av vår miljö och av människorna i produktionskedjan. Genom att välja lokalt producerade dockor från Watoto Arts, stödjer du inte bara lokala hantverkare utan också en ljusare framtid för vår planet.

 När grunden för Watoto Arts lades, var ambitionen följande:

  • Främja Mångfald: strävar efter att skapa dockor som speglar den rika mångfalden i vårt samhälle, så att varje barn kan se sig själv i våra leksaker.
  • Lokal Expertis: Sverige är hem till otroligt begåvade sömmerskor vars kompetens ofta förbises. Genom att fokusera på lokal produktion skapar vi meningsfulla jobb.
  • Skydda Miljön: Vi är fast beslutna att minska vår miljöpåverkan. Genom att välja lokala material och metoder, minskar vi transportbehovet och vårt koldioxidavtryck, vilket leder till en mer hållbar framtid.
mars 03/23/24, 2024 — Fatma Guettou

Lämna en kommentar

Observera: kommentarer måste godkännas innan de publiceras.