Från första dagen mina barn föddes har har de älskat att hänga med överallt i bärsjalen. Där inne har de ammat, sovit och fått tröst. Bärsjalen var min bästa vän som gjorde livet så mycket enklare, speciellt när jag skulle ha händerna fria till storebror.

Det är då inte så konstigt att även våra dockor har fått bärsjalar till sina bebisar. Dockorna kan bära sina bebisar antingen på magen eller på ryggen och erbjuder ett ypperligt tillfälle för barnet att nyfiket träna sin fingermotorik, leka rollekar och härma mamma och pappa.

Vill barnet bära sin docka i bärsele? Ett enkelt tips är att knyta en sjal runt barnet och stoppa in dockan, bra va? 

 

5 fördelar med att bära barn i bärsjal eller bärsele

1. Hjälpte mitt barn att sova bättre och längre stunder då den var nära mig hela tiden

2. Hjälpte med reflux och sura uppstötningar då barnet har en lodrät position

3. Var den bästa trösten då barnet var ledsen

4. Kunde smidigt amma “hands-free”

5. Jag hade händerna fria till lek med storebror

 

 

January 30, 2022 — Fatma Guettou

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.